Blogga om smink

Idag finns det en uppsjö av smink i olika former. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt i djungeln och då kan en bra blogg vara en räddare i nöden. När du bloggar om smink är det viktigt att vara ärlig och skanna av marknaden efter nya produkter. Det kräver dessutom att du själv har provat produkterna för att kunna skriva om dem.

Jämför olika produkter

När du bloggar om smink är det bra att jämföra produkter. Det kan vara bra att välja ut tre till tio mascaror när du ska jämföra, gärna nya sorter. Sedan kan du skriva om var och en av dessa samt vilka för- och nackdelar de har. Det kan även vara en god idé att ge dem betyg. På så sätt blir det tydligt för läsarna vad du tycker.

Bra bilder viktigt

Bra bilder är A och O när du bloggar om smink. Det gäller att ha en bra kamera som kan ta närbilder med skärpa. Självklart ska du skriva om produkterna men det ska vara kort och koncist. Texten ska du sedan komplettera med bilder och det är bra med minst en bild för varje produkt du skriver om. Det ger dessutom trovärdighet till din blogg.